JePorteMonBébé-kendő (avagy Zsömbi)

A Zsömbit akármilyen kicsi babával használhatod. A gyártó ajánlása szerint 14 kilogrammos súlyig jó, de gyakorlott zsömbisek minden probléma nélkül túllépik ezt a határt. Kötheted előre, csípőre és hátra a kedved szerint. Az egyes kötéseket könnyedén átalakíthatod egymásba, ha erre van szükséged. Sokféleképpen, kényemesen szoptathatsz is benne. Mindezeket - a felső súlyhatárt leszámítva - a többi kötözős kendőről (a szövött kendőről és a rugalmas kendőkről) is elmondhatjuk.

Mi hát a különbség a Zsömbi és a többi kötözős kendő között?

A Zsömbi tulajdonképpen egy minden irányban rugalmas kendő, csak jóval erősebb a többi minden irányban rugalmas kendőnél, ezért kicsit másként kötjük és tovább használhatjuk, mint a többi rugalmast. A szövött kendőhöz hasonlóan jól beválik háti hordozásra is - viszont a szövött kendőhöz képest nagyon másként kötjük.

Sok tévinformáció pontosan azért kering a Zsömbiről, mert azok, akik nem zsömbisen, hanem szövött kendősen kötik a Zsömbit, más élményekhez jutnak vele, mint azok, akik megfelelő információ birtokában kihozzák belőle a maximumot. Ezt a tévutat jól ismerjük a saját tapasztaltunkból is, hiszen mielőtt kijutottunk volna Párizsba, hogy a Zsömbi használatát a gyártó saját iskolájában tanuljuk meg, a Zsömbit mi is a szövött kendős gyakorlatunkkal kötöttük, és jutottunk ekkor még téves következtetésekre.

Mivel egyszerre rugalmas és nagyon erős, ezért más érzés, amikor rajtad van, mint bármelyik másik kendő: a jól megkötött Zsömbi gyöngéden és határozottan körülölel, amit akkor érthetsz meg igazán, ha kipróbálod. Nagyon kreatív hordozóeszköz: támogatja az egyedi megoldásokat, legyen az egy-egy apróbb trükk, vagy akár a teljes felkötési mód, vagy valamilyen nem átlagos élethelyzet, egyedi igény.

A Zsömbi hátránya

ugyanaz, mint a többi kötözős kendőé: hogy kötözni kell, hogy ennek a megtanulásához más hordozóeszközökhöz képest viszonylag sok idő és kitartás kell, valamint hogy kötözés közben óhatatlanul leér a földre.
A Zsömbi a legmelegebb hordozóeszköz, ezért csak kivételként ismerünk egy-két családot, akik a nyári kánikulában kitartanak mellette.

Ha azért keresel rugalmas kendőt, mert könnyű, vékony anyaggal szeretnél hordozni, akkor a Zsömbi nem a ti eszközötök, mert ennek az anyaga masszív, nehéz.


Szívesen segítünk megtanulni a Zsömbi (azaz a JePorteMonBébé-kendő) használatát. Itt megtalálod, hogy milyen tanulási lehetőségek közül válogathatsz nálunk.


Mire figyelj, mielőtt JePorteMonBébé-kendőt vásárolsz?

A JePorteMonBébé-kendő két hosszúságban kapható. A hosszú 5, a rövid 3.5 méteres. A hosszú előnye, hogy minden kötést bárki meg tud vele kötni, viszont több munka megkötni, mint a rövidet, és nagyobb a súlya csomagként. A röviddel is mindenki talál magának kötést előre, csípőre és hátra is, de csak bizonyos kötések jönnek ki vele. Viszont kevésbé ér le a földre kötés közben, könnyedebb a megkötése, és csomagként is könnyebb, mint a hosszú társa. Mérlegeld hát ezeket az előnyöket és hátrányokat a saját szempontjaitokból.
A két hosszúság között nincsenek további átmenetek, mert a Zsömbi rendkívül egyszerűen rövidíthető: fogsz egy ollót, levágod, és kész. A gyártó filozófiája, hogy ha a kettő közötti hossz nektek az ideális, akkor vegyél hosszút, és vágd pontosan akkorára, amekkorára szeretnéd.

Ha a hosszt eldöntötted, akkor már csak a színválasztás van hátra, ami - a választékot figyelembe véve - nem is olyan egyszerű feladat...

Itt találod a boltunkban a Zsömbiket.

Hordozóház

cím:
Budapest VII. kerület, Erzsébet krt. 32.,
az udvarban
a 4-es, 6-os villamos Wesselényi utcai megállójától egy percre

telefonszám:
nyitvatartási időben: 20/317-317-8

nyitvatartás:
hétfőtől szombatig 10:00-18:00 óráig

---

Tárhelyszolgáltató

Adatvédelmi nyilatkozat

Babahordozó Kft.

adószám: 14415005-2-42

bankszámlaszám:
10918001-00000057-96440009

swift kód: BACXHUHB 
IBAN szám: HU35109180010000005796440009