Rugalmas kendő

A rugalmas kendőket akármilyen kicsi babával használhatod elöl és csípőn biztosan. Vitatott, hogy használhatóak-e háton hordozásra; minél erősebb anyagú az adott rugalmas kendő, annál biztosabban igen a válasz. Ugyanígy a kendő erősségétől függ, hogy milyen súlyú gyereket támaszt meg még megfelelően. A vékonyabbak csak 7 kilogrammos súlyig működnek jól, a vastagabbak tizenpár kilót is jól elbírnak, és a kettő között bármi adódhat.

A rugalmas kendőket a szövött kendőhöz hasonlóan kötözni kell. Mi hát a különbség a szövött kendőhöz képest? Más érzés megfogni őket, mert anyaguk nem szövött, hanem kötött, ezért puhább és melegebb tapintásúak. A megkötésük (főleg a minden irányban rugalmas kendőké) egyszerűbb és más technikával történik, mint a szövött kendőké. És ugyanezért meglehetősen más érzés magadon a végeredmény is. Nagyon jó, ha van lehetőséged kipróbálni a különböző kendőket, hogy el tudd dönteni, melyik az igazán nektek való, mert mindezek a tulajdonságok használatkor egy összérzetet adnak, és ízlés, beállítódás dolga, hogy kinek melyik válik be igazán. Rugalmas kendőben sokféleképpen, kényelmesen lehet szoptatni. Nagyon jól támogatja a függőlegestől eltérő pozíciókat is, és a különböző kötésmódok jól átvariálhatóak egymásba.

A rugalmas kendő hátránya, hogy - a többi kötözős kendőhöz hasonlóan - a pontos és kényelmes használatának a megtanulásához viszonylag sok idő és kitartás kell. A szövött kendőnél egyszerűbb a megtanulása és a megkötése (főleg a minden irányban rugalmas kendőké), de az összes többi hordozó használata egyszerűbb a rugalmas kendőkénél. Akit zavar, hogy a hordozója kötözés közben  jócskán leér a földre, nem fogja szeretni a rugalmas kendőt. A rugalmas kendők jelentősen melegebbek a szövött kendőknél, ezért nyári kánikulában nem szívesen használják őket.
Téves az a hiedelem, hogy a kicsi babák hordozásához legjobban vagy kizárólag a kendők felelnek meg, hogy csak abban lesz egészséges és boldog a baba. Ezért ha nem szeretnél hosszú, keskeny anyagot magadra kötözni, bátran válassz másik eszközt! (Itt például (hamarosan) segítünk kiszűrni azokat az eszközöket, amik meleg szívvel ajánlhatók kisbabáknak is.)


Szívesen segítünk megtanulni a rugalmas kendő használatát. Itt megtalálod, hogy milyen tanulási lehetőségek közül válogathatsz nálunk.


Mire figyelj mielőtt rugalmas kendőt vásárolsz?

A rugalmas kendők meglehetősen különböznek még egymás között is. Az anyagszerkezetüktől függ, hogy melyik irányban mennyire nyúlnak. Vannak olyanok, amelyek hosszában sokkal kevésbé nyúlnak, mint keresztben. Ezeket emlegetjük egyirányban rugalmas kendőkként. És vannak olyanok, amelyek keresztben és hosszában is, azaz valójában minden irányban egyformán rugalmasak. (A kötésmód megválasztásánál érdemes ezeket az eltérő tulajdonságokat figyelembe venni.)

Arról már volt szó, hogy a rugalmas kendő erősségétől függ, hogy meddig tudjátok használni. Általában minél erősebb a rugalmas kendő, annál nehezebb is, és minél könnyebb, annál hamarabb kinövi a baba. (A csalódások megelőzéseképpen jó tudni, hogy sajnos van olyan gyártó, aki a valóságnál magasabb súlyhatármegjelöléssel hozza forgalomba az amúgy jó minőségű termékét.) Sokakat a könnyű, vékony, puha rugalmasok csábítják, és ezeket valóban nagyon kényelmes is használni. Másokat a sűrűbb, vastagabb rugalmasok masszivitása, hosszútávú lehetőségei vonzanak.


A boltunkban és a turinkban csak olyan rugalmas kendőket találsz, amelyekkel tökéletesen elégedettek vagyunk.


 

Hordozóház

cím:
Budapest VII. kerület, Erzsébet krt. 32.,
az udvarban
a 4-es, 6-os villamos Wesselényi utcai megállójától egy percre

telefonszám:
nyitvatartási időben: 20/317-317-8

nyitvatartás:
hétfőtől szombatig 10:00-18:00 óráig

---

Tárhelyszolgáltató

Adatvédelmi nyilatkozat

Babahordozó Kft.

adószám: 14415005-2-42

bankszámlaszám:
10918001-00000057-96440009

swift kód: BACXHUHB 
IBAN szám: HU35109180010000005796440009